Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının elden çatı dışına açılması gerekir.
Yangın merdivenlerinin ehliyetli enliliğe ve tavan yüksekliğine ehil olması önemlidir. Umumiyetle, bir yangın merdiveni en azca 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da amelî boyutlarda olmalıdır.
Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Söylenti konusu birey kayıplarının yaşanabileceği yangın felaketleri evetğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.
Kanatlar süresince münasip yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı sinein dayak plakaları mevcuttur.
Baz özelliği yangına karşı dayanıklı olması olan ve yangının çok yüksek sıcaklıklara karşı mukavim olarak insanların emin kaçışını sağlayan yangın merdiveni kapısı külliyen yangın simultane binayı terk eylemek yürekin kullanılmalıdır. özge nedenler karınin sömürmek veya yangın merdiveni kapısını önüne engeller çekmek, yangın kapısına giden koridoru zait malzemeler ile doldurmak, ihtiyaç anında bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.
Allıküminyum ya da çıpa malzemeden mimarilır. Binaların caddeye vekil ve yaya kaldırımı kısmında bu merdivene ülke verilir. Tasarruf açısından hafif olan bir yangın merdiveni çeşididir.
Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin cihetı keşik, yangın bapları alelumum özel kaplama ve kapı menteşeleri kabilinden diğer yangın muhafaza özelliklerine sahiptir.
Yangın kapıları herhangi bir pres yahut hane sahibi derunin harika bir yatırımdır çünkü çok yaraşıklı maliyetlidirler; şayeste korumaya iye olmanın ne kadar önemli bulunduğunu anlamanız bağırsakin binanızın yangın müdafaasının liyakatsiz olduğu tek bir örnek yeterlidir!
Bunun için de görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.
Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü özdek ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.
Merdivenin kapkaloriın dışarıya essah açılması gerekir. Kaldırıma esaslı açılarak olası bir yangın yerinde insanoğluın kaçmasını katkısızlar.
Ancak süflidaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda tenha yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması zaruri olarak akseptans edilmektedir.
Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan yapılabilmekle omuz omuza daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun omurga nedeni mekân yitirilmesine asıl vermemesi ve henüz azca maliyetle emekin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare eklendikten sonra strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak Yangın Kapısı çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.